Eğer işiniz ağır değilse, diyaliz tedavisi alırken çalışabilirsiniz. İlk diyaliz seanslarında biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz, ancak 1-2 aylık tedavi sonrasında gücünüz normale dönecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bazı hastalar çalışma saatlerini ayarlarlar, bazıları ise diyalize akşam üstleri veya hafta sonları girer.
Hemşirenin fistül iğnesi yerleştirme becerisi iyi ise, genellikle fazla ağrı hissedilmez.
Diyaliz sırasında ortaya çıkabilen sorunlar genellikle hayati tehlike taşımaz. Tansiyon düşüklüğü, kramp, baş ağrısı ve bulantı gibi rahatsızlıklar olabilir. Diyaliz seansları arasında izin verilen kilo alımına dikkat edilmesi, rahatsızlık hissetmemek için önemlidir (günde 1 kg kilo alımı kabul edilebilir bir miktar olarak kabul edilir). Uzun süre diyalize giren hastalarda kemik değişikliklerine bağlı ağrılar ve bazı maddelerin birikimine bağlı olarak ellerde ve kollarda uyuşmalar meydana gelebilir.
Böbrek fonksiyonunuz olmadığı sürece, bir diyaliz türüne ihtiyacınız olacaktır. Birçoğu böbrek nakli umut eder, ancak maalesef bazıları tıbbi olarak uygun değildir. Doktorunuz size uygun bir tedavi önerisi sunacaktır. Başarılı bir böbrek nakli durumunda, diyaliz tedavisi sona erecektir. Ancak, ilaç kullanımına devam etmeniz gerekebilir.